İşyeri Açma Kredisi Veren Bankalar 2022

760

Herkesin kendi iş yerine sahip olmak gibi çok önemli bir hayali vardır. Bir başkasına bağlı kalmaksızın sadece kendinize karşı sorumlu olacağınız işyerine sahip olmak içinse işyeri açma kredisi veren bankalar için araştırma yapmanız gerekir. İşyeri açmak isteyen birçok girişimci, kendine en uygun bankayı ve işyeri açma kredisi modelini seçerek hayallerine kavuşabilir. İşyeri açma kredisi veren bankaların birçoğu hangi sektörde işyeri açacağınızla ilgilenmektedir. Tüm bankalar öncelikle bu doğrultuda bir kredi değerlendirmesi yapmaktadır. Ancak A bankasına uygun olan iş seçiminiz B bankasına uygun olmayabilir. Bu nedenle tüm bankaların kredi seçeneklerini ve şartlarını değerlendirmeniz gerekmektedir.

İş yeri açma kredisi veren bankalar
İş yeri açma kredisi veren bankalar

İşyeri açma kredisine başvurmadan önce KOSGEB’i ve kamu bankalarını değerlendirmeniz de fayda olacaktır. Elbette ki her başvurunuz da olumlu yanıtlanmaz. Bu sürece gelmeden önce kredi notunuzu yükseltmeniz oldukça önemlidir. Yazımızda işyeri açma kredisi veren bankalar hakkında detaylı bilgiyi vereceğiz.

 

İş Yeri Açma Kredisi Veren Bankalar

İşyeri açma kredisi veren bankalar için araştırmaya başladığınızda karşınıza KOSGEB’in HİBE ve Faizsiz Kredi imkanları çıkacaktır. KOSGEB girişimcilere 50.000 TL hibe desteği sunmaktadır. Hibe desteğinin yetersiz kaldığı durumlarda ise 100.000 TL faizsiz kredi başvurusu yapma imkanı sunmaktadır. Geçtiğimiz yıllarda KOSGEB’İn şartları çok ağırken, yeni güncellemelerle hibe ve faizsiz kredi şartları daha yumuşak bir hal almıştır.

 

Örneğin; daha öncelerde KOSGEB ön başvuru koşulunda girişimcilik sertifikası gerekliyken şimdi gerekmemektedir. İşyerini açtıktan sonra hibe başvurusunda bulunma şartı da kaldırılmış olup, girişimciler işyerini açmadan da başvuru yapabilmektedir. Ancak işyeri açmak isteyen kişiler toplamda kez başvuru yapabilmektedir. Bu nedenle sektörel farklılıklar iyi analiz edilmeli ve işyerinin sürdürülebilir olacağına inandırmanız gerekecektir. Projesiniz kabul edildiğinde ise 3 ay içerisinde işyerinizi açarak KOSGEB verilerine kaydınızı yaptırmanız gerekmektedir.

 

Halk Bankası İşyeri Açma Kredisi

Halk Bank işyeri açma kredisi başvurusunda öncelikli olarak iş yerinin açılmış olması şartını yer vermektedir. Ayrıca başvuru sürecinde 1 yıldan fazla sürede herhangi bir ticari faaliyette bulunulmaması şartı da bulunmaktır. Aksi takdirde işyeri açma kredisi başvurusu yapılamamaktadır. Devlet bankası olması nedeniyle işyeri açma kredisi veren bankalar arasında şartları en hafif olanıdır.  Halk Bank’ta özellikle teknolojik alanda girişimleri olan vatandaşlar desteklenmektedir.

 

Kendi içerisinde kredi başvurusu yapan kişileri 3 gruba ayıran banka, deneyimsiz ve yeni mezun girişimcilere 50.000 TL kredi imkanı sunmaktadır. Belgesi, deneyimi ve sertifikası olan tecrübeli girişimcilere ise 30.000 TL kredi seçeneği sunan Halk Bankası teknolojik alandaki girişimcilere ise 75.00 TL kredi sunmaktadır. Bunların dışında Halk Bank işyerinin ekspertiz değerinin %50’si kadarına kredi vermektedir. En fazla 120 aya kadar vade seçeneği sunan Halk Bank’ta faiz oranı ise tüm vade seçenekleri için %2.28’dir. Başvuru için size en yakın Halk Bankası şubesini ziyaret edebilirsiniz.

 

Okuyunuz: Hızlı Para Kazanma Yolları

 

Ziraat Bankası İşyeri Açma Kredisi

İşyeri açma kredisi veren bankalar arasında yer alan Ziraat Bankası bireysel iş yeri kredisi, ortaklı iş yeri açma finansmanı, kadın girişimcilere verilen iş kurma kredileri olarak 3’e ayırmaktadır.

 

Hazır bir işyerini satın almak isteyen kişiler, bireysel kredi başvurusunda bulunmalıdır. Ekspertiz değerinin %75’i kadarına kredi veren Ziraat Bankası’nın vadesi ise 10 yıla kadardır. Ancak bu süre zarfında satın alınan işyerine ipotek işlemi ve %1.98 oranında faiz oranı uygulamaktadır.

 

Bunun dışında ortaklı işyeri açma kredisini sadece düzenle ve belgelenebilir geliri olan girişimciler kullanabilmektedir. Başvuruyu en az 2, en fazla ise 5 kişi yapabilirken gerekli görüldüğünde ek teminatlar gösterilmesi gerekmektedir. Diğer şartları ise bireysel kredi şartlarıyla aynıdır.

 

Kadın girişimcilere verilen işyeri açma kredisi ise isminden de anlaşılacağı gibi sadece kadın girişimcilere verilmektedir. Ziraat Bankası işyeri açma kredisi vadesini 60 ay tuttuğu kadın girişimcilere işyeri alımında vadeyi 96 aya kadar çıkarmaktadır. Ayrıca tüm kredi türlerinde ödenen dosya masraflarında da yarı yarıya indirim yapılmaktadır. Tüm Ziraat Bankası şubelerinden işyeri açma kredisi başvurusunda bulanabilirsiniz.

 

TEB İşyeri Açma Kredisi

Birçok farklı girişimci işyeri açma kredisi veren bankalar arasında yer alan TEB, her kredi türünde farklı vade seçeneği sunmaktadır. Hizmet, imalat ve ihracat gibi farklı sektörler için kredi başvurusunda bulunabileceğiniz gibi kredilerde sadece kurulumu 1 yılı aşmayan girişimcilere verilmektedir.

 

TEB’in sunduğu taksitli ticari kredi seçeneği yeni girişimcilerin ihtiyaçlarına yönelik hazırlanmış bir kredi türüdür. 50.000 TL‘ye kadar teminatsız olarak verilen ticari işyeri açma kredisi yetersiz geldiğinde ise 100.000 TL’ye kadar kredi verilmektedir. Ancak meblağ büyüdükçe girişimcilerden teminat göstermeleri istenmektedir. 36 aya kadar vade sunulan taksitli ticari krediler, 1 yıla kadar geri ödemesiz çekilebilmektedir.

 

KGF teminatlı girişimci kredisi ise Kredi Garanti Fonu ve TEB iş birliği ile verilmektedir. 100.000’TL’ye kadar teminatsız işyeri açma kredisi verilen bu tür de vade imkanı ise 60 aydır.

 

Vakıfbank İşyeri Açma Kredisi

İşyeri açma kredisi veren bankalar arasındaki Vakıfbank, işyeri açmak ya da işyerini genişletmek isteyen girişimcilere kısa ve orta vadeli kredi imkanı sunmaktadır. Kredi sicili olumlu olan kişilerin kullanabileceği işyeri açma kredisinde girişimcilerin aylık gelirinin düzenli olması şartı da bulunmaktadır. İşletmenin nakit akışına uygun geri ödeme seçeneği sunan Vakıfbank’ta 12 aydan 120 aya kadar vade seçeneği sunulmaktadır. %2.20 oranında faiz oranı bulunan bireysel işyeri açma kredisinde Ticari Paket Sigortası da bulunmaktadır. Ayrıca Vakıfbank işyerini satın alacağınız durumlarda ekspertiz değerinin %75’ine kadarına kredi imkanı sunmaktadır.

 

QNB Finansbank İşyeri Açma Kredisi

Özellikle kadın girişimciler için kolay kredi imkanı sunan QNB Finansbank, işyeri için gerekli 150.000 TL’ye kadar kredi ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Kadın girişimcilere 36 ay ay vade seçeneği sunan QNB Finansbank işyeri açma kredisi veren bankalar arasında girişimci çeşitlerine göre 120 aya kadar vade seçeneği sunmaktadır. %2.53 faiz oranı ile kredi çekmek ve detaylı bilgi almak için KOBİ İnternet Şubesi’ne göz atabilir ve en yakın şubeye uğrayabilirsiniz.

 

Garanti Bankası İşyeri Açma Kredisi

İşyeri açma ya da devralma işlemlerinizde ihtiyacınız nakde Garanti Bankası’ndan ulaşabilirsiniz. 3 aydan 36 aya kadar vade seçeneği sunan Garanti Kobi %2.44 oranında faiz uygulamaktadır. Garanti KOBİ hizmeti aracılığıyla ihtiyacınız olan işyeri açma kredisine kolayca sahip olabilirsiniz. Garanti Bankası şubelerinden başvuru yapabileceğiniz gibi internet şubesini de tercih edebilirsiniz.

 

İş Bankası İşyeri Açma Kredisi

İşyeri açmak isteyen girişimcilerin daima yanında olan İş Bankası, Avrupa Yatırım Fonu Desteği ile kredi vermektedir. Gerekli şartları sağladığınızda İş Bankası işyeri açma kredisine başvurabilir ve anında geri dönüş alabilirsiniz. 12 aydan başlayarak 60 aya kadar vade seçeneği sunan İş Bankası’nın faiz oranı ise %3.00’dür. Ancak vade seçenekleri girişimci türüne göre değişim gösterebilmektedir.

 

Faiz oranı yüksek olmasına rağmen işyeri açma kredisinde çok fazla tercih edilen İş Bankası, ilk 3 ay ödemesiz 33 ay vade, ilk 6 ay ödemesiz 30 ay vade seçeneği sunmaktadır. Çektiğiniz ya da size çıkan kredi miktarı yetmediğinde ise teminat göstererek işyeri açma kredinizin limitini yükseltebilirsiniz. İşyeri açma kredisi veren bankalar arasında yer alan İş Bankası’na başvuruyu en yakın şubeden yapabilirsiniz.

 

İşyeri açma kredisi veren bankalar ” başlıklı makalemizin sonuna geldik. Detaylı sorular için yorumlar bölümünden bize ulaşabilirsiniz.

 

Okuyunuz: Dükkan Açma Fikirleri

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here